هنرپیشه سرشناس ایرانی به عنوان یک مرد ترنس آشکارسازی کرد. «مازیار لرستانی» که پیش از این با نام «شهره لرستانی» شناخته میشد، در صفحه اینستاگرام خود هویت جنسیتی خویش را آشکار کرده است.
مجلههای رادیویی
Articlesدر این گزارش علی عارفی، به بررسی استیگما و نگاه های انگ انگارانه به ویروس اچ آی وی و افرادی که با آن زندگی می کنند می پردازد و تبعیض های برآمده از انگ انگاری ها را بررسی میکند. در پایان به راهکارهایی برای خاتمه دادن به این تبعیض ها و انگ انگاری ها اشاره می کند.
نامش امید است. مرد ترنس همجنسگرایی که در خانودهای سنتی و مذهبی بزرگ شد و از حوزه علمیه سر درآورد. مشغول طلبگی بود که در همان حوزه علمیه عاشق شد. ماجرای پر فراز و نشیب زندگی امید را فقط باید از خودش شنید.
هفته گذشته رادیو فردا، مجموعه برنامههای رادیویی را با نام زندگی سانسور شده من آغاز کرد. شایا گلدوست، همکار رادیو رنگینکمان و تهیه کننده برنامه من یک ترنس هستم اولین مهمان این برنامه بود.
مجمع عمومی سازمان ملل از سال ۱۹۹۳، ۱۵ مه را به عنوان “روز جهانی خانوادهها” نامگذاری کرده تا این روز بهانهای باشد که در سراسر دنیا به موضوع اهمیت تنوع خانوادهها پرداخته شود. نزدیک بودن این روز با روز مقابله با دگرباشهراسی، برای جامعه رنگینکمانی معنا و مفهوم خاصی دارد.
اول مه «روز جهانی کارگر» نامگذاری شده است. روز جهانی کارگر یک جشن و مراسم کارگری از سوی طبقات کارگر است که هر سال برگزار میشود. در بسیاری از کشورهای جهان حزبهای مختلف و اتحادیههای کارگری این روز رو با برگزاری تظاهرات و راهپیماییهای خیابانی گرامی میدارند. بخشی بزرگی از جامعه رنگینکمانی هم چه در ایران و چه در کشورهای دیگه از قشر کارگر هستند و بسته به شغلشان، تجربیات متفاوتی هم از محیط کار، صاحب کار و همکارانشان دارند.
زن بودن و دنیای زنانه، موضوعی است که در روز جهانی زن، هشتم مارس، بسیار به آن پرداخته میشود. در روز جهانی زن، شایا گلدوست تهیه کننده و میزبان برنامه من یک ترنس هستم، از لا به لای پیامهای شما به زن بودن پرداخته است.
سپهر مرد ترنس ۱۸ ساله ساکن تهران است که با وجود سن کم، تجربه بسیار دارد و مسیری نه چندان هموار را در زندگیاش پشت سر گذاشته است. او حالا در راهروهای دادگاههای ایران از اتاقی به اتاق دیگر میرود تا دادگاه برای انجام جراحیاش به او مجوز بدهد.
چند وقت پیش در شبکههای اجتماعی ویدئویی از مهسا پخش شد که درباره زندگی سختش در ایران و مسائل و مشکلاتی که ترنسها در ایران با آن درگیرند، گفته بود. مهسا زن ترنسی است که قصه زندگی بسیار دردناکی دارد. قصه زندگی او را اینجا بخوانید و بشنوید.
ترکیه در سالهای گذشته میزبان هزاران دگرباش ایرانی بوده است که برای زندگی بهتر، برای همیشه یا به طور موقت در شهرهای مختلف این کشور، خانه کردند. همزمان در سالهای اخیر جامعه دگرباشان در ترکیه هم بسیار فعال و پویا بوده و توانسته الگوی بسیار خوبی برای رنگینکمانیهای منطقه باشد.
به تازگی صدمین برنامه من یک ترنس هستم پخش شد. من این مجموعه برنامه ها را با قصه زندگی خودم شروع کردم. قصه پستی و بلندی های مسیری که تا به امروز آمدم. یک زن ترنس که در بیست و یکی دو سالگی خود را شناختم.
“مرد” به دنیا آمد و از جامعه گرفته تا قانون، از او انتظار داشتند به سربازی برود تا “مرد” بار بیاید. او اما کنکور را بهانه کرد تا در هر رشتهای که شده به دانشگاه برود و از سربازی فرار کند. این قصه زندگی سپیده، ترنس ایرانی است.